Activiteiten

Meevliegen

Is uw interesse gewekt? Maak dan een afspraak met ons om dit unieke gebeuren zelf te beleven. Wij vliegen op de Maas in Cuijk en Boxmeer, of tijdens een van de vele dagen door het land. Wel willen wij u attenderen op het feit dat er bovenop de uurprijs een bedrag van €2,- pp gevraagd wordt in verband met een passagiersverzekering.

Houd onze agenda dus in de gaten voor de mogelijkheden. Wilt u met een grote groep komen en uw datum staat er niet bij? Geef ons de door u gewenste datum door en wij doen ons best dit voor u te regelen. (het doorgeven mag per mail)

Kinderfeestjes

Zoals op een van de foto's te zien is, is onze hovercraft ook uitermate geschikt voor het houden van een kinderverjaardag. Verras uw kind en zijn/haar vriendjes cq vriendinnetjes, met deze ultieme belevenis.

De ervaring heeft ons geleerd dat, willen ze optimaal genieten, er maximaal 4 kinderen tegelijk mee kunnen. Ook is het gebleken dat één uurtje vliegen voor de meeste kinderen voldoende is. Uitzonderingen daargelaten.
De kinderen dienen wel een minimale leeftijd te hebben van 6 jaar en in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Dit diploma hoeft u ons niet te tonen maar het is wel een vereiste dat u ons laat weten of ze hun diploma gehaald hebben.
Zie onder het kopje "foto's" voor een kleine impressie.

Rescue

Het toestel is ook uitermate geschikt als rescue vaartuig. De hovercraft kan op plaatsen gaan waar een boot, of ander voertuig, niet kan komen. Hierbij valt te denken aan overstromingen, snelstromend water met lichte verval, of rotspartijtjes, drassig (wei)land en moerasgebieden. Ook het wad behoort tot de mogelijkheden.

Geluidsoverlast?

Dit valt heel erg mee!

Onze hovercraft voldoet als eerste en enige aan de geluidslimiet die de Nederlandse overheid aan alle vaartuigen stelt. Onze hovercraft produceert 75 db(A), gemeten over 25 m vanaf de zijkant van het toestel.

Hierdoor heeft HoverEvents de primeur om een permanente vergunning te hebben voor het gebied Cuijk en Boxmeer. Wij sluiten niet uit dat het aantal plaatsen in de toekomst nog zal worden uitgebreid.

Dat de overlast relatief is, blijkt uit het feit dat dieren niet bang zijn voor het geluid van de hovercraft. Het geluid wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de grote ventilator. Dit is een verplaatsing van lucht en is een natuurlijk geluid.

Milieu

HoverEvents zal er altijd alles aan doen om het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. Doordat wij geen draaiende delen in het water hebben, zal er ook geen vet of olie in het water terechtkomen. Het oppervlaktewater wordt door de hovercraft zelfs lichtelijk verbeterd! Doordat een hovercraft zweeft, zal de luchtdruk die onder het toestel zit, ervoor zorgen dat deze lucht op en in het water terecht komt. Hierdoor zal er, hoe dan ook, extra zuurstof in het water terechtkomen.

Veiligheid

Onze Hovercraft is door de TÜV uitvoerig bekeken en beoordeeld op de veiligheidsaspecten.
Dit resulteerde tot een positief veiligheidsrapport van de TÜV.
Alle piloten van HoverEvents zijn in het bezit van een reanimatie/EHBO diploma.
Ook is men in het bezit van een vaarbewijs.

info@hoverevents.nl
06 - 547 455 52

Geluidsmeting

Op een zonnige voorjaarsdag hebben wij geluidsmetingen gedaan met de hovercraft. Deze zijn uitgevoerd op de Waal. Hieruit is gebleken dat wij prima aan de normen voldoen.